Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Στο σχολείο μας λειτουργούν φέτος τα εξής Μουσικά Σύνολα:


Ευρωπαϊκή Ορχήστρα
Παραδοσιακή Ορχήστρα
Μικρή Παραδοσιακή Ορχήστρα
Ευρωπαϊκή Χορωδία
Παραδοσιακή Χορωδία
Σύνολο Κιθαρών
Σύνολο Σαξοφώνων
Ροκ Σύνολο
Πολυφωνικό Σύνολο
Λαϊκό Σύνολο
Ρεμπέτικο Σύνολο

Σύνολο Μουσικής Προετοιμασίας

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Σύνολο "Ρεμπέτικο-Σμυρνέϊκο-Αστικό Τραγούδι" Μουσικού Σχολείου Λαμίας


Η ομάδα αυτή ξεκίνησε πριν απο 5 χρόνια και λειτουργεί στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας. Αποτελείται απο παιδιά ηλικίας 13-16 χρόνων.
Τα παιδιά ασχολούνται με την εκμάθηση των παρακάτω οργάνων: Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς, Ακκορντεόν, Λαούτο, Ούτι, Κιθάρα, Κρουστά, καθώς και με την ομαδοποίηση της μουσικής, με την μορφή ορχήστρας. Καθηγήτριά τους είναι η πολυτάλαντη Κασσωτάκη Μυρτώ-Νεκταρία, η οποία έχει καταφέρει με εξαιρετικό τρόπο να παντρέψει την μουσική, το τραγούδι, το χορό και το θέατρο, έτσι ώστε τα παιδιά να ενθουσιάζονται με όσα διδάσκονται και να ανυπομονούν για τα μαθήματα με την καθηγήτριά τους.
Ομάδα, καθηγήτρια και σχολείο, είναι υπερήφανοι για όλες τις εμφανίσεις τους. Οι εμφανίσεις αυτές είναι πολλές, ψυχαγωγικής και διαγωνιστικής φύσεως. Αποσπούν το εγκάρδιο χειροκρότημα του κοινού και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις τους. Μέχρι σήμερα, το σύνολο ήρθε πρώτο 5 φορές στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Μουσικής, στην κατηγορία Ρεμπέτικου.
Τα παιδιά εξακολουθούν με τον ίδιο ενθουσιασμό να αποκτούν γνώσεις στα θρανία του Μουσικού Σχολείου μας. Συνεχίζουν την ίδια πορεία μάθησης με την καθηγήτριά τους, με πολύ αγάπη και μεράκι.
Αν μάθετε πως η ομάδα μας είναι στα μέρη σας, να είστε σίγουροι πως δεν θα μετανιώσετε αν αποφασίσετε να βρεθείτε κοντά της. Σας περιμένουμε με χαρα!

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Εκδήλωση για την Αστρονομία


Επάνω ο έναστρος ουρανός. Αμετάβλητος, αιώνιος, απέραντος. Κάτω από αυτόν οι δικές μας ζωές, επισφαλείς, ευμετάβλητες, εφήμερες. Είναι πράγματι έτσι;
Αγαπητοί συμπολίτες, το 2009 έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιο έτος αστρονομίας από την Unesco. Πριν 400 χρόνια, το 1609, ο Γαλιλαίος έστρεψε για πρώτη φορά το τηλεσκόπιό του στα άστρα. Α
πό τότε έως σήμερα χιλιάδες ερευνητές με αστείρευτη ευφυΐα, αστρονόμοι και άλλοι, χρησιμοποίησαν υψηλή τεχνολογία και επέδειξαν καθημερινό μόχθο προκειμένου να απαντήσουν σε ορισμένα από τα ωραιότερα ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο, σχετικά με το σύμπαν, τη ζωή και το Δημιουργό.
Η γνώση αυτή αποτελεί κοινό κτήμα όλων μας. Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας το Τ.Ε.Ι. Λαμίας και το Μουσικό Σχολείο Λαμίας σας προσκαλούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Συνεδριακό Κέντ
ρο του Κάστρου Λαμίας για ένα απόγευμα αφιερωμένο στην Αστρονομία.
Θα μιλήσουν
οι καθηγητές πανεπιστημίου κύριοι Κανάρης Τσίγκανος και Παναγιώτης Νιάρχος. Θα ακούσουμε μουσική και θα παρατηρήσουμε τον έναστρο ουρανό από τα τηλεσκόπια δύο ερασιτεχνών αστρονόμων, των κυρίων Μπαλάση Δημήτρη και Τσιμπούλη Νίκου.
Θα χαρούμε να είστε όλοι εκεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:00 Προσφωνήσεις
18:15 Ομιλία του Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Νιάρχου
19:00 Ομιλία το
υ Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Τσίγκανου
19:45 Μουσική
από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας
20:00 Παρατήρηση με Τηλεσκόπια
20:30 Συζήτηση

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


Δ
ΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ



Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ



ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟ
ΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ


ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σαγιάς Γεώργιος
Μήτκας Περικλής
Σανδαλίδης Χάρης
Βαρζάκας Παναγιώτης
Ασημάκης Νικόλαος
Πανταζής Γεώργιος