Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Λίγα λόγια για τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Σχολείου

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Σχολείου Λαμίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΠ.Στη γιορτή συμμετείχαν το Σύνολο Σαξοφώνων, η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα και Χορωδία, η Μαρία Μπαλή (μαθήτρια της Β' Λυκείου) και η Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία.
Στις 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ,και σε συνεργασία με το 1ο Λύκειο Λαμίας ,η γιορτή για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου. Στη γιορτή συμμετείχαν το Λαϊκό Σύνολο αλλά και η Χορωδία του σχολείου.











Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Συναντήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών με τον Συστημικό Ψυχολόγο κο Βουγιούκα

Για δεύτερη χρονιά, το Μουσικό Σχολείο Λαμίας οργανώνει κύκλο συναντήσεων των μαθητών, των εκπαιδευτικών καθώς και πολλών γονέων, με τον Συστημικό Ψυχολόγο και Θεραπευτή κο Θ. Βουγιούκα. Πρόκειται για έναν εξαίρετο επιστήμονα, συνεργάτη του κου Μαρμαρινού, που έχει την έδρα του Τμήματος Ψυχολογίας στο Φ.Π.Ψ. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για τις ενέργειες του Διευθυντή του Σχολείου κου Ν. Τζήμα προς αυτή την συνεργασία καθώς οι συναντήσεις αυτές έχουν μεγάλο όφελος για το παιδαγωγικό έργο και την καλύτερη επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονιών με τα παιδιά.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα και περιλαμβάνουν ατομικές συναντήσεις του ψυχολόγου με τους μαθητές και διάλεξη που ακολουθείται απο ανοιχτή συζήτηση όλων.

Οι διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα είχαν τα εξής θέματα:

"Η αυτοεκτίμηση του παιδιού και πως αυτή διαμορφώνεται μέσα στην οικογένεια" (28-29/9/09 )
"Η προσωπικότητα του παιδιού και ο ρόλος της οικογένειας στην διαμόρφωσή της" ( 19-20/9/09 )
"Συναισθηματική επικοινωνία γονιών και παιδιών" ( 23-24/9/09 )

Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο μας στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2010 και θα έχει θέμα την "Συναισθηματική καταπίεση των παιδιών"

Τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει στο σχολείο μας… Γράφει το Γ2 Γυμνασίου

Μας αρέσει :
• Το ότι μαθαίνουμε μουσικά όργανα.
• Το ότι έχουμε3 ώρες την βδομάδα σταθερά πρόβες σε μουσικά σύνολα και έξτρα πρόβες πριν από κάποια εκδήλωση.
• Το ότι πραγματοποιούμε πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου.
• Το ότι υπάρχει φαγητό στα πλαίσια του καθημερινού μας προγράμματος.
• Το ότι κάνουμε εκδρομές στο εξωτερικό.
• Το ότι συμμετέχουμε σε μουσικούς αγώνες.

Δεν μας αρέσει :
• Το κτήριο του σχολείου.
• Το ότι είναι σε απομακρυσμένη περιοχή και χρησιμοποιούμε συγκοινωνία.
• Το ότι σπάνια πραγματοποιούνται περίπατοι.
• Το ότι κάνουμε 9ωρο που είναι κουραστικό.
• Το ότι υπάρχει ενιαίο 15μελές για Γυμνάσιο-Λύκειο.
• Το ότι δεν έχουμε κλειστό γυμναστήριο και οργανωμένες αθλητικές ομάδες.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Εκδήλωση με θέμα "Κάπνισμα και Εξαρτησιογόνες Ουσίες"

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας στο πλαίσιο των μορφωτικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου εκδήλωση με θέμα "Κάπνισμα και εξαρτησιογόνες ουσίες" στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό δημοσιογράφο κ. Κώστα Τσαρούχα. Την ομιλία, που πλαισιώθηκε και απο οπτικοακουστικό υλικό, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μαθητές και καθηγητές και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το θέμα.

Εντυπώσεις μαθητών από την ομιλία

(Γράφει η Μπομπότα Σταυρούλα, μαθήτρια στο Γ2 Γυμνασίου)


Με εντυπωσίασε η παρουσίαση ενός βίντεο που έδειχνε ένα παιδάκι με παραμόρφωση στο μάτι του, χωρίς μαλλιά, πολύ κοντό και αδύνατο και η πληροφορία ότι για την κατάστασή του έφταιγε η μαμά του που κάπνιζε πολύ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι με κάθε τσιγάρο ο καπνιστής χάνει 5 λεπτά από την ζωή του, ότι καπνίζει μόνο το 15% του τσιγάρου ενώ το υπόλοιπο το καπνίζουν οι παθητικοί καπνιστές και ότι το τσιγάρο φράζει τις αρτηρίες της καρδιάς και προκαλεί άσθμα.