Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Εν ψυχρώ δολοφονία


Ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο το προχθεσινο περιστατικο! Να αφαιρεθεί μια ζωή ; Ενός 15χρονου;
Εκτός έλεγχου βρίσκεται η χώρα από το βράδυ του Σαββάτου. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. άναψε το φιτίλι της κοινωνικής οργής και οδήγησε σε εκτεταμένα επεισόδια και μεγάλες καταστροφές, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε κατάσταση παραλυσίας.
«Είδα τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο, σημάδεψε προς τα παιδιά και πυροβόλησε δύο φορές.
Στο βάθος είδα μια φιγούρα να κείτεται και κάποιον να τον τραβάει. Οι αστυνομικοί έκαναν μεταβολή και με το ίδιο βήμα κατευθύνθηκαν προς τη διμοιρία και έφυγαν. Ακολούθησε πανικός. Αργότερα μάθαμε ότι το παιδί πέθανε. Ήταν εν ψυχρώ δολοφονία». Αυτόπτης μάρτυρας στην εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 15χρονου παιδιού «της διπλανής πόρτας», του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ήταν ο κ. Νώντας Παπαδημητρίου μαζί με δεκάδες άλλους θαμώνες καφετεριών και περαστικών από την περιοχή των Εξαρχείων το βράδυ του Σαββάτου. Οι περιγραφές των μαρτύρων ανατρέπουν τους ισχυρισμούς των δύο ειδικών φρουρών ότι δέχθηκαν επίθεση από τους νεαρούς και πυροβόλησαν πάνω σε συμπλοκή.
Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη πραγματοποιούνται πορείες. Το σχολείο μας συμμετέχει στην πορεία που πραγματοποιείται στο κέντρο της Λαμίας σήμερα από τις 10:30.
Αύριο τα σχολεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση