Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Μαγειρέματα: Κέικ Ρολό


Υλικά:

9 αυγά

1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερού αλέυρι

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

μαρμελάδα ή μερέντα

ζάχαρη άχνη

βούτυρο


Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στα ασρπάδια ρίχνουμε λίγο αλάτι και τρεις σταγόνες λεμονιού. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα και μετά ρίχνουμε κατά σειρά τη ζάχαρη, τους κρόκους και τέλος το αλέυρι με το μπέικιν. Το βάζουμε στο ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με βούτυρο καλά και έχουμε ρίξει και λίγο αλεύρι. Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζουμε σε ζάχαρη άχνη και αφού το αλείψουμε με μαρμελάδα το τυλίγουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση