Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Παραμύθι Χωρίς Όνομα: Η Τελευταία Παράσταση



Το θεατρικό έργο "Παραμύθι Χωρίς Όνομα" γράφεται από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη το 1958 - 1959, με μουσική επένδυση Μάνου Χατζιδάκι, για το θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου και είναι βασισμένο στο ομώνυμο λογοτεχνικό έργο της Πηνελόπης Δέλτα.


"Η ποίηση, η σάτυρα, η αδρή δραματικότητα, όλα αυτά σε έναν κόσμο παραμυθιού δίνουν στο "Παραμύθι" ομορφιά και ζωντάνια που δεν θα πάψουν ποτέ να συγκινούν. Το πρόβλημα της διαδοχής που θέτει η φθορά και μέσα από μια κρίση η αναγέννηση με τη συμμετοχή όλων, είναι η ανακυκλωτική κίνηση που προωθεί παραπέρα τη ζώή και την ιστορία. Κι επειδή η Δέλτα ένιωθε βαθύτατα Ελληνίδα, το Παραμύθι της είναι ένας ύμνος για την Ελλάδα..."

Ιάκωβος Καμπανέλλης


Η θεατρική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Λαμίας έλαβε σάρκα και οστά από τους μαθητές της Α' κα Β' Λυκείου μέσα από μια πολύπλευρη παιδαγωγική διαδικασία. Απέσπασε το Γ' Βραβείο στους 15ους Περιφερειακους Μαθητικούς Αγώνες θέατρο 2009.

Η ηχογράφηση της μουσικής πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από τα Μουσικά Σύνολα του σχολείου. Τα μέσα ηχογράφησης διατέθηκαν από τον ΟΣΚ στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2007 - 2008.

Αυτή την Τετάρτη, 8 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακαλουθήσουμε την τελική παράσταση για φέτος. Να είστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση