Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Masterclasses 2009



Φέτος, για πρώτη φορά το σχολείο μας συμμετείχε σε μια ευρωπαϊκή δραστηριότητα που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εκλαΐκευσης της Επιστήμης, σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ Αιγάλεω και τη βοήθεια του CERN, από το 2005.
Συγκεκριμένα, πέντε παιδιά της Β' Λυκείου: Γιάννη Παναγιώτα, Καρβέλη Βανέσα, Κυριαζή Ελίνα, Τριανταφύλλου Λίνα και Σαντάρμης Βασίλης την 1η Απριλίου 2009 ταξίδεψαν στην Αθήνα με συνοδό τον καθηγητή Γ. Πανταζή όπου στην αίθουσα υπολογιστών (pc lab) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρακολούθησαν τη δραστηριότητα Master Classes 2009. Στην εκδηλωση συμμετείχαν 120 παιδιά από 24 σχολεία της Ελλάδας.



Στο πρωινό πρόγραμμα της δραστηριότητας περιλαμβάνονταν προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, Επιταχυντών, Ανιχνευτών, Κοσμολογίας από καθηγητές του Ε. Μ Π. (Τράκας, Αλεξόπουλος, Κεχαγιάς, Δρυς). Μετά το γεύμα, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο ανανγνωρίζονται ηλεκτρονιακά, μιονικά, ταυ και αδρονικά γεγονότα που λαμβάνονται από πραγματικούς ανιχνευτές σωματιδίων. Αμέσως μετά χωρίστηκαν σε ομάδες και αναγνώρισαν τέτοια γεγονότα σαν πραγματικοί ερευνητές.
Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με παιδιά από άλλες χώρες (Βέλγιο, Πολωνία, Τσεχία) που συμμετείχαν στην ίδια δραστηριότητα, ένα κουίζ στο οποίο οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν πολύ ικανοποιητικά και τέλος απενεμήθηκαν δωράκια και διπλώματα συμμετοχής. Οι μαθητές μας, γεμάτοι με καινούριες εμπειρίες και ενθουσιασμό για όσα έμαθαν επέστρεψαν στη Λαμία.
Για τη συμμετοχή του σχολείου στην εκδήλωση αυτή ευχαριστούμε πολύ τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Νίκο Τράκα και την υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Αιγάλεω κ. Τσιτοπούλου Ευγενία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση