Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Βιβλιοπρόταση: Οι τρεις σωματοφύλακες

Κατηγορία: Νεανική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Συγγραφέας: Dumas, Alexandre, 1802-1870
Έκδοση: Σμυρνιωτάκη, 1998
ISBN: 960-299-107-0
Σελίδες: 364
Τιμή Εκδότη: € 9.48
Dumas, Alexandre, 1802-1870



Ένα βιβλίο για τους fan της παλιάς εποχής και για όσους πιστεύουν σε συμπτώσεις!
Περιγραφή: Ο Ντ' Αρτανιάν, ένας νέος το πολύ 20 χρονών, ξεκινά από το σπίτι του στην επαρχία με τη συμβουλή του πατέρα του αι ένα γράμμα προς το λοχαγο της σωματοφυλακής, του κ. ντε Τρεβίλ. Το τσαγανό του όμως και το πείσμα του, τον κάνουν να τα βάλει με έναν μυστηριώδη ευγενή. Η τύχη του τα φέρνει έτσι και γλιτώνει, αλλά όταν φτάνει στο Παρίσι γνωρίζεται αρκετά άδοξα με τρεις σωματοφύλακες, τον Άθω, τον Πόρθο και τον Άραμη...
Είναι καταπληκτικό να ανοίγεις ένα βιβλίο και να σε μεταφέρει κατευθείαν σε έναν άλλο κόσμο, να μαθαίνεις από πρώτο ΄χέρι όλα τα μυστικά, τα κουτσομπολιά αλλά και τις δολοπλοκίες ττης γαλλικής αυλής, τους ηθικούς κώδικες της εποχής εκείνης, το πώς ο ηρωϊσμός μαζί με λίγο ρίσκο, εξυπνάδα και μια δόση τύχης μπορούν να σε μετατρέψουν από απλό πολίτη σε σωματοφύλακα της βασιλικής φρουράς! Μη σας ξεγελάνε οι πολλές σελίδες γιατί είναι σίγουρο πως μόλις πάρετε αυτό το βιβλίο στα χέρια σας, δεν θα το αφήνετε ούτε στιγμή!
Το πιο ενδιαφέρον σχετικά με αυτό το βιβλίο είναι ότι τα πρόσωπα και η ιστορία σε μεγάλο μέρος της είναι πραγματική, πράγμα που θα διαπιστώσετε αν αναζητήσετε πληροφορίες για το θάνατο του Δούκα του Μπακιγχαμ, όπως και για πολλούς άλλους χαρακτήρες που συμμετέχουν στην πλοκή καθώς και στην εισαγωγή του ίδιου του βιβλίου.
Καιρός λοιπόν να ανοίξετε την πρώτη σελίδα και να περιπλανηθείτε σε μια άλλη εποχή!
(Δε λέω περισσότερα για να μη χάσετε την περιέργειά σας!)

Φανή Τσιτούρα, Α' Λυκείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση