Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Το Μουσικό σχολείο Λαμίας στις "Οικείες Ιστορίες"

Την Παρασκεύη 26/9/2008 και ώρα 21:00 στο Κάστρο της Λαμίας το Λαϊκό Σύνολο του σχολείου μας θα πραγματοποιήσει μια μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο του θεματικού τριημέρου με τίτλο: «Οικείες Ιστορίες: Η κατοικία στη Φθιώτιδα στην αρχαιότητα και σήμερα». Η εκδήλωση περιλαμβάνει ξεναγήσεις και διαλέξεις που θα λάβουν χώρα στους αρχαιολογικούς χώρους της Λαμίας.
Περισσότερα για τις "Οικείες Ιστορίες":
Για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά η Ελλάδα γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου η Κατοικία έχει την τιμητικής της. Οικείες Ιστορίες είναι ο τίτλος μιας μεγάλης γιορτής, που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και προσκαλεί όλους τους πολίτες, να επισκεφθούν μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε 42 σημεία της Ελλάδας. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία είναι ελεύθερη το Σαββατοκύριακο (27-28 Σεπτεμβρίου) του εορτασμού, για τη διευκόλυνση των επισκεπτών. Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν κορυφαία ευρωπαϊκή πολιτιστική εκδήλωση και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, να ενισχύσουν την κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση και να συνδράμουν στη δημιουργία ενός πρόσφορου κλίματος για τη διεξαγωγή ενός διαπολιτισμικού διαλόγου.
Κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου σ' ολόκληρη την Ευρώπη ανοίγουν τις πόρτες τους μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και με συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση