Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Λαμίας φαίνεται πως έχουν πολλά να πουν!

Γνωρίζοντας τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λαμίας αντιλήφθηκα ότι είχα απέναντι μου πολύ ιδιαίτερους και ενδιαφέροντες ανθρώπους οι οποίοι, ερχόμενοι σε επαφή με τη μουσική κάθε μέρα, έχουν συνηθίσει να εκφράζονται, να επικοινωνούν καθώς και να ανοίγουν τους ορίζοντές τους μέσα από αυτήν. Η ιδέα της ίδρυσης μιας ηλεκτρονικής μαθητικής εφημερίδας (blog) μου φάνηκε αμέσως μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση στο συγκεκριμένο αυτό πλαίσιο. Με την ανακοίνωση της δημιουργίας της εφημερίδας εκδηλώθηκε ένα απρόσμενα μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά, τα οποία πρότειναν πολύ περισσότερα και πρωτότυπα θέματα απ’ όσα είχα αρχικά στο νου μου.
Σε ένα πρώτο επίπεδο, αυτή η ηλεκτρονική εφημερίδα αποτελεί έναν δικτυακό τόπο, στον οποίο οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να γράφουν και να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν τη μουσική και τον πολιτισμό, αντλώντας συχνά πληροφορίες από το διαδίκτυο και από τους καθηγητές του σχολείου με τους οποίους μπορούν να συνεργάζονται και να ενημερώνονται για σχετική βιβλιογραφία.
Έτσι, εδώ θα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για μουσικές εκδηλώσεις και άλλα πολιτιστικά νέα του σχολείου μας, της Λαμίας αλλά «και πάσης Ελλάδος». Επίσης εδώ τα παιδιά γράφουν τις σκέψεις τους για την ίδια τη μουσική ή σκέψεις που προκύπτουν από την καθημερινή επαφή τους με τη μουσική και την εμπειρία τους στο μουσικό σχολείο. Μάλιστα, εφόσον το ενδιαφέρον των παιδιών δεν περιορίζεται στην κλασική ή την παραδοσιακή ελληνική μουσική θα βρείτε άρθρα και νέα για άλλα μουσικά είδη όπως η ροκ, το hip hop, το έντεχνο τραγούδι κ.α.
Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνούν τα ποικίλα ενδιαφέροντά τους, να επικοινωνούν με παιδιά από άλλα μουσικά ή μη σχολεία καθώς και να εκφράζουν τις δικές τους ανησυχίες σχετικά με μαθητικά και κοινωνικά θέματα. Θα μπορούν επίσης να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με επιλογές για τις σπουδές τους μετά το Λύκειο, εντός και εκτός Ελλάδας. Τέλος θα βρείτε νέα από όλο τον κόσμο, άρθρα για την οικολογία, για ηλεκτρονικά παιχνίδια, συνταγές, ανέκδοτα κ.α..
Κλείνοντας, θέλω να σημειώσω πώς πέρα από την ευχαρίστηση που προσφέρει η συμμετοχή στην εφημερίδα, αυτή η διαδικασία έχει και παιδαγωγικές προεκτάσεις. Διευρύνει τους ορίζοντες και αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο εξοικείωσης με την πλοήγηση στο διαδίκτυο, με τη χρήση λογισμικών που πιθανότατα θα τους φανούν χρήσιμα στο μέλλον καθώς και με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές γενικότερα. Τέλος, γράφοντας άρθρα για θέματα που τους ενδιαφέρουν, οι μαθητές ανακαλύπτουν παράλληλα έναν δημιουργικό τρόπο να εξασκηθούν στη σύνταξη άρτιων κειμένων.
Το blog μας βρίσκεται ακόμα σε βρεφικό στάδιο. Συχγωρέστε τις αδυναμίες μας προς το παρόν - τουλάχιστο μέχρι να εξοικειωθούμε κι εμείς με την όλη διαδικασία! Ας ευχηθούμε με το νέο έτος να αποκτήσουμε και μια όμορφη ηλεκτρονική εφημερίδα! Καλή πλοήγηση!


Η υπεύθυνη για το μαθητικό τύπο,
Ειρήνη Τριανταφυλλίδου

5 σχόλια:

  1. Καλη επιτυχια στην προσπαθεια που ξεκινατε! Θα περιμενω με ενδιαφερον καθε νεα καταχωρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. k.eirini,euxomai osoi ploigi8oun sto blog mas,apla na ksetrela8oun!oi ma8ites tou mousikou,8a einai pada dipla sas!!!kali poreia kai na ste pada kala na sunexizete afto pou arxisate!!!!!!!stoforou maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία,είμαι απο το μουσικό της Δράμας.Έψαξα αρκετά για να σας βρω και ήθελα να σας πω πως μας λείπετε παρα πολύ!!!Σας εύχομαι μια υπέροχη σχολική χρονιά και καλή επιτυχία με την καινούρια εφημερίδα σας,που είμαι σίγουρη πως θα έχετε!!!
    Μπορείτε να επισκεφτείτε και την δική μας εφημερίδα στο: http://mousikodrama.blogspot.com/
    Με αγάπη Ηλέκτρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλέκτρα μου!!!! :))) Με συγκίνησες! Πολύ χαίρομαι που έχετε και στη Δράμα blog! Φέτος που είμαι στο Ίλιον έχει αναλάβει άλλος τα ιντερνετικά, αλλά φτιάχνω άλλα πράγματα! Εύχομαι να είσαι καλά, να περάσεις τέλεια φέτος και να μη σταματάς να δημιουργείς, να ζωγαφίζεις και να εκφράζεσαι μέσα από την τέχνη! Έχεις πολλά πράγματα να δώσεις!! Πολλά φιλιά στη Δράμα και να χρειαστείς οτιδήποτε το mail μου είναι iriniri@gmail.com
    Με αγάπη Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαράκι είδα λίγο αργά το σχόλιό σου, εφόσον βρίσκομαι σε άλλο σχολείο! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Εύχομαι απ'την καρδιά μου να είσαι καλά, να περνάς τέλεια όπου κι αν είσαι και να μην ξεχνάς τη μουσική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση