Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

10 Τρελά κι όμως αληθινά!


1) Ο Φρανκ Όστιν αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα στο σπίτι του, στο Μάντσεστερ, το 1996. Βρήκε όμως τις δυνάμεις και κάλεσε ασθενοφόρο. Όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς, ύστερα από λίγη ώρα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα 17 ροτβάιλερ που είχε ο Όστιν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να καλέσουν την αστυνομία. Μετά δύο ώρες και αφού προηγουμένως οι αστυνομικοί σκότωσαν ένα σκύλο, έφτασαν στον Όστιν, ο οποίος όμως ήταν ήδη νεκρός.

2) Οι αρουραίοι γεννούν κατά μέσο όρο 2.000 μικρά τo χρόνο.
3) Οι αρχαίοι Κινέζοι ζωγράφοι μπορούσαν ελεύθερα να ζωγραφίζουν γυμνές γυναίκες και ερωτικές περιπτύξεις. Ποτέ τους όμως, δεν ζωγράφισαν μια γυμνή γυναικεία πατούσα!

4) Οι βλεφαρίδες κρατούν 5 μήνες, μετά πέφτουν.

5) Οι γαλοπούλες τσιμπούν μέχρι θανάτου τα μέλη του κοπαδιού που διαφέρουν από τα υπόλοιπα ή εμφανίζουν κάποια γενετική δυσλειτουργία.

6) Ο χρυσός είναι το μοναδικό μέταλλο το οποίο δεν σκουριάζει ακόμη κι όταν θαφτεί κάτω από τη γη για χιλιάδες χρόνια.

7) Ο φλοιός των δέντρων σεκόγια είναι άφλεκτος. Σε περίπτωση που το δέντρο πάρει φωτιά, τότε αυτή καίει μόνο το εσωτερικό του δέντρου.

8) H βασίλισσα Βικτώρια απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφιλία των ανδρών, αλλά όχι των γυναικών γιατί δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θηλυκή ομοφυλοφιλία. Άρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.

9) Οι γάτες μπορούν να βγάλουν 100 φωνητικούς ήχους, ενώ τα σκυλιά 10.

10) Περίπου 3.5 εκατομμύρια τόνους οικιακών σκουπιδιών παράγουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα.



Ευθύμιος Κομματάς, Α' Γυμνασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση