Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

«Carnival of Light»: Το χαμένο τραγούδι των Beatles


Ο Σερ Πολ Μακάρτνι επιβεβαίωσε ότι ένα κομμάτι των Beatles που πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν μύθος, υπάρχει στην πραγματικότητα. Το πρώην μέλος των Σκαθαριών εξέφρασε την επιθυμία του να ακούσει το κοινό το κομμάτι που διαρκεί 14 λεπτά.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του BBC, ο Μακάρτνι δήλωσε ότι το κομμάτι με τίτλο «Carnival of Light» δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας γιατί τα υπόλοιπα μέλη των Beatles το θεωρούσαν «πολύ περιπετειώδες».
Το κομμάτι ηχογραφήθηκε το 1967 για ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής. Ο Μακάρτνι δήλωσε ότι ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να «παίξουν» με τον ήχο, χωρίς να προσπαθήσουν να βγάλουν στην πραγματικότητα κάποιο συγκεκριμένο νόημα.
«Τους είπα: το μόνο που θέλω να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τα όργανα, να τα χτυπήσετε, να φωνάξετε, να παίξετε, δεν χρειάζεται να βγαίνει νόημα. Χτυπήστε τα ντραμς, μετά το πιάνο, παίξτε κάποιες νότες, απλά περιπλανηθείτε...
»Αυτό κάναμε και στη συνέχεια βάλαμε ηχώ. Είναι πολύ ελεύθερο (κομμάτι)» δήλωσε ο Μακάρτνι.
Ο τραγουδιστής δήλωσε ότι θα ήθελε το κοινό να έχει τη δυνατότητα να ακούσει το κομμάτι, το οποίο παίχτηκε μόνο στα πλαίσια εκείνου του φεστιβάλ μουσικής, τόνισε ωστόσο ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσουν οι κληρονόμοι του Τζον Λένον και του Τζορτζ Χάρισον, καθώς και ο Ρίνγκο Σταρ.
Πηγή: Τα Νέα Online_17 Νοεμβρίου
Ανάρτηση: Μαρία Δρούγα και Εύη Ζαγγογιάνη, Α' Γυμνασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση