Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Το απόφθεγμα της ημέρας

"Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως αν ποτέ κανείς ανακαλύψει για ποιο σκοπό ακριβώς υπάρχει το Σύμπαν και τι εξυπηρετεί, θα εξαφανιστεί αμέσως και θα αντικατασταθεί από κάτι ακόμα πιο παράξενο και ανεξήγητο. Υπάρχει μια άλλη θεωρία που λέει πως αυτό έχει ήδη συμβεί".

Ντάγκλας Άνταμς, (1952 – 2001)
Άγγλος συγγραφέας

Σύντομο βιογραφικό:
Ο Ντάγκλας Άνταμς (Douglas Adams) ήταν Βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας . Γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1952 Cambridge της Αγγλίας και πέθανε στις 11 Μαίου του 2001 από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 49 ετών. Αν και δεν ήταν γνωστός όσο κάποια "ιερά τέρατα" της επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο το ανάλαφρο, άναρχο, ανατρεπτικό και χιουμοριστικό στυλ της γραφής του, του χάρισε αρκετή επιτυχία.

Το πιο γνωστό έργο του είναι η -κατά τον ίδιο- "τριλογία πέντε βιβλίων" Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ (The Hitchhiker's Guide To The Galaxy). Αν και αρχικά ξεκίνησε ως ραδιοφωνική εκπομπή στο BBC το 1978, η αξιοσημείωτη επιτυχία που είχε το ραδιοφωνικό αυτό σόου είχε και συνέχεια σε μίνι τηλεοπτική σειρά, και σε έκδοση των βιβλίων του. Τα πέντε βιβλία σειράς είναι:

  1. Γυρίστε το Γαλαξία με Ώτο Στοπ - Hitchhiker's Guide To The Galaxy
  2. Το ρεστωράν στο τέλος του Σύμπαντος- The Restaurant At The End Of The Universe
  3. Η Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα - Life, Universe And Everything
  4. Αντίο κι ευχαριστώ για τα ψάρια - So Long And Thanks For All The Fish
  5. Μάλλον ακίνδυνος - Mostly Harmless
Πρόσφατα (2005) γυρίστηκε και η ομώνυμη ταινία με σχετική επιτυχία, ενώ αυτή και άλλα βιβλία του έχουν παλιότερα γίνει παιχνίδια υπολογιστών. Στη βιβλιογραφία του συγκαταλέγονται οι τίτλοι Ο Ντερκ Τζέντλυ ακολουθεί τη γάτα (Dirk Gently's Holistic Detective Agency), ΑΑΡΓΚ - Αδιάφοροι Ροκ Ρυθμοί Για Γρήγορα Κέρδη (The Long Dark Tea-time of the Soul), Αστρόπλοιο Τιτανικός (Starship Titanic), κ.α. Ο Ντάγκλας Άνταμς είχε παλιότερα συνεργαστεί και με τους Monty Pythons ως σεναριογράφος.

πηγή: wikipedia,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση