Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Ροκ Αφιέρωμα: Evanescence

Οι Εvanescence είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από έξι άτομα: την τραγουδίστρια, τον κιθαρίστα, τον μπασίστα, τον πιανίστα και τη δεύτερη φωνή. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1998 από την τραγουδίστρια του συγκρότηματος Amy Lee και τον πρώην κιθαρίστα Ben Moody στο Little Rock του Αρκάνσας στην Αμερική. Αφού ηχογράφησε δύο LP και το demo CD Origin, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 2003 το πρώτο του άλμπουμ, το Fallen, το οποίο πούλησε περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα παγκόσμια. Το Fallen απέσπασε επίσης 2 βραβεία Grammy . Το 2006, μετά την αποχώρηση του Moody, κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους άλμπουμ, το The Open Door.
Πολλοί δημοσιογράφοι και δισκοκριτικοί τους κατατάσουν στην Χριστιανική ροκ, κάτι το οποίοι οι ίδιοι το αρνούνται.

Έχουν κάνει πολλές περιοδίες και έχουν έρθει και εδώ στην Ελλάδα. Τα τραγούδια τους ακούγονται παντού. Επίσης έχουν βγάλει μεγάλες επιτυχίες, παλιές και καινούριες.
Το βασικό τους χρώμα στο ντύσιμο είναι το μαύρο. Είναι παράξενοι γιατί έχουν παντού τατουάζ και σκουλαρίκια, φοράνε μολύβι κ.α.
Αν πάρεις ένα ένα τατραγούδια τους και τα video clips τους θα δεις πως έιναι φοβερά κομμάτια. Βέβαια τα video clips τους είναι παράξενα και σκοτείνα αλλά σίγουρα είναι τέλεια. Οι συνεργασίες που έχουν κάνει δεν μπορώ να πώ ότι έχουν πετύχει όλες. Αλλά είναι ωραίες κατά κάποιο τρόπο οι περισσότερες.


Μαρία Δρούγα & Εύη Ζαγγογιάννη, Α' Γυμνασίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιό σας για αυτή την ανάρτηση